Karakter van de route
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
12 September 2024 | Spanje, Baamonde
Ik had verwacht dat de route er anders zou uitzien dan de route langs de kust en dat klopt ook wel. Natuurlijk zien de groene hellingen er nog mooi en vruchtbaar uit, maar de verrassende uitzichten waar we tijdens de tocht langs de kust deelgenoot van werden, zijn er nu in veel mindere mate. Ook valt op dat de kleine plaatsjes die we nu tegen komen, er een beetje sjofel uitzien, om niet te zeggen armoedig.
Mondoñedro, waar ik het afgelopen weekend was, is tot nu toe een uitzondering, misschien komen er meer. Toen ik vlakbij dat stadje was kwam ik langs een huis waar prachtige bloembakken aan de balustrade hingen. Toen ik liet merken aan de bewoners dat ik de geraniums kende (wie kent die nou niet?), werd de mevrouw heel enthousiast en ze wees er nog meer aan, daar staan ze ook, en daar ook en daar. Een eindje verder maakte ik een andere mevrouw een compliment dat ze mooie bloemen had. Ze bukte zich direct en trok een bol los uit een grote plant en die gaf ze aan me. Van die ene bol krijg je zo'n grote plant met bloemen maakte ze me duidelijk. Ik hoop dat die bol de reis overleeft, ik doe mijn best. In Mondoñedro heb ik nog wat foto's gemaakt van een leuk pleintje met een kathedraal uit de 13e eeuw en een straatje waar tussen eenvoudige huizen ineens een monument staat.
De afgelopen dagen is het somber en grauw met soms een beetje motregen en soms een regenbui. Bijna iedereen loopt met de regenhoes over de rugzak.
Ik zat de afgelopen nacht in een gemeentelijke albergue waar alleen een magnetron was, verder niets, geen borden, geen bestek, geen pannen, enz. Ook geen winkel in de buurt, maar er was een restaurant op 50 m afstand, zei de dienstdoende ambtenaar. Dus ik dacht dan ga ik maar eens uit eten. Nou dat viel tegen, ze hadden geen warm eten, alleen maar een bocadillo. Die zijn als ontbijt en lunch wel lekker, maar als diner verwacht je toch iets anders.
De afstand die ik nog moet afleggen komt in de buurt van 100 km, afhankelijk van welke app of borden je gelooft. Ik denk wel eens dat mijn app de afstanden hemelsbreed aangeeft, maar daar heb ik niets aan, want ik kan niet vliegen[e-1f602].
Tot later.
12 September 2024 - 18:55
Kristel :
Dat armoedige komt waarschijnlijk door de leegstand op het platteland van Galicië, er wordt weinig meer aan onderhoud gedaan. Vul je af en toe je bidon met water uit die openbare bronnen? Lekkerste water komt uit die groene heuvels!
12 September 2024 - 19:01
Marjan:
Mooie reis hoor Oom Hans!!!
12 September 2024 - 20:10
Marisca:
Een vriend van mij komt uit Galicië Hans; hij heeft niet voor niets gekozen om in Nederland te blijven wonen; hij mist alleen de gaarkeuken van zijn moeder[e-1f603]
leuk om jouw verslagen te lezen; je bent al aardig opgeschoten; hou vol[e-1f44d][e-1f3fb][e-1f4aa][e-1f3fb]
12 September 2024 - 20:44
Jacolien :
Wat leuk om elke keer het verslag te lezen en met de foto’s erbij krijg je een goed beeld !
misschien niet van die armoedige wijken , maar dit ziet er mooi uit !
De reis schiet er aardig op zo te horen , maar je moet nog aardig wat kilometers!
nog veel plezier en hou je taai !
12 September 2024 - 20:50
José :
Hoop dat je toch nog genoeg heb kunnen eten en dan straks lekker [e-1f6cc] [e-1f634]
Fijne avond xx
12 September 2024 - 22:40
ELIJAN:
Mooie verslagen en fraaie weergave van je beleving. En zo echt Hans … geweldig!
Groeten van Liet en Elijan. En hopelijk wordt het weer wat beter daar wat beter.
13 September 2024 - 09:17
Mia:
Wat leuk om al je verslagen te lezen Hans, wat zal je een indrukken op doen.
nog veel plezier met de volgende kilometers [e-1f6b6][e-27a1]️[e-1f44b][e-1f618]
13 September 2024 - 14:50
Marlies En Piet.:
Hoi Hans
Zo te lezen verloopt de tocht voorspoedig, geen blessures en geen slecht weer.
Wij hopen dat de laatste loodjes niet zwaar zijn en dat de laatste 100 km net zo voorspoedig mag verlopen. Is het gebied waar je doorheen loopt een gebied waar je later nog een keer naar terug wil met de auto samen met Fieneke?
Wat stimuleert jou om elke dag weer te gaan wandelen behalve het einddoel?
Nog veel succes en de groetjes van Marlies en Piet
14 September 2024 - 14:54
Margriet:
Hallo Hans,
Fijn dat je wandelavintuur zo goed verloopt buiten wat regen, maart dat wordt vast weer beter.
Het ziet er allemaal prachtig uit , wat een mooie foto's.
Ik hoop dat de laatste kilometers net zo voorspoedig gaan, geniet er nog maar even van.
Het is een ervaring waar je met plezier aan terug zal denken.
Geniet er nog maar even van.
Hartelijke groeten Margriet.
14 September 2024 - 21:09
Ger Van Tol:
De reis gaat voorspoedig lijkt me.. Ik schat nog een dag of 20 of iets meer. Neem je tijd en geniet zoveel mogelijk..[e-1f64b][e-2642]️